Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

In de praktijk wanneer ik met mijn cliënten praat over eten, zaag ik altijd een beetje door over het ontbijt. Ik hoor vaak “Ik eet gezond, gevarieerd, maar toch val ik niet af of blijf ik maar moe”. Mijn standaard vraag is dan altijd, wat eet je als ontbijt? Helaas is het antwoord vaak, ik eet niet, geen tijd voor of ik neem iedere ochtend een bakje yoghurt of kwark met vers fruit, twee crackers met kaas..

Wanneer je vanuit de Chinese geneeskunde naar voeding kijkt, doe je dit anders dan de westerse manier. Vanuit de Chinese leer wordt er gekeken naar de thermische waarde van voeding en naar de Qi (energie) niet naar de calorieën. In de ochtend moet het vuur voor alle activiteiten van het lichaam aangezet worden. Ook voor je spijsverteringsproces. Met een laag vuurtje haal je niet uit je voeding wat je nodig hebt en zal je je eerder vermoeid voelen, niet alles goed gebruiken van wat je binnenkrijgt. Je spijsvertering is op een laag niveau waardoor je niet afvalt of juist aankomt.

Ontbijten is dus heel belangrijk.

Geen zuivelprodukten, rauwe groente en fruit en vermijd suikers en voor geproduceerd voeding zoals crackers…

Wat dan wel… Ik word vaak met een scheef oog aangekeken.

Soep
Gebakken rijst zoet of hartig
Gierst met (verwarmde) blauwe bessen
Linzen , noten, geitenkaas, groene kruiden, boullion
Pompoenpannekoeken
Gebakken ei / avacado / zalm
Bananen brood
Leftover van de avond ervoor

Wanneer ik eet volgens de richtlijnen van de Chinese voedingsleer, heb ik meer energie, minder cravings en geen last van een opgeblazen gevoel in mijn buik.

Recommended Articles

[instagram-feed]