Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

In Azië is het heel gebruikelijk om bij klachten zoals hoofdpijn, menstruatieklachten en overgangsklachten naar een acupuncturist te gaan of een behandeling zoals cupping of qua sha te ondergaan. We zijn allemaal bekend met de uitdrukking “voorkomen is beter dan genezen”, en dit is het basisprincipe van de Chinese geneeskunde. In het oude China werden acupuncturisten betaald op basis van de gezondheid van hun cliënten, wat ik een grappig en opmerkelijk feit vind.

Volgens de principes van de Chinese geneeskunde is alles verbonden met Qi (energie). Qi, ook wel levensenergie genoemd, zorgt ervoor dat je lichaam goed functioneert en dat je voldoende energie hebt om de dag door te komen. Idealiter stroomt Qi ongehinderd door het lichaam, waardoor er geen klachten ontstaan. Maar als de stroom van Qi wordt verstoord, kunnen er klachten en ziekten ontstaan. Als acupuncturist is het mijn taak om de oorzaak van de stagnatie op te sporen en de minuscule naaldjes op de juiste manier te plaatsen om de balans te herstellen. Ik maak hierbij ook gebruik van cupping, moxa en gua sha.

Op het lichaam bevinden zich verschillende acupunctuurpunten die allemaal een specifiek effect hebben op de stroom van Qi. Door deze punten aan te prikken, beïnvloedt men de stroming van Qi. Het aanprikken gebeurt met kleine naaldjes en is over het algemeen pijnloos.

Onderliggende oorzaak

Een grondige intake is van groot belang om een goede diagnose te stellen. Acupunctuur is een holistische behandelvorm, wat betekent dat het gehele lichaam wordt bekeken. In de praktijk maak ik vaak mee dat wanneer iemand bijvoorbeeld komt met buikpijn, de oorzaak ergens anders in het lichaam ligt. Door de oorzaak aan te pakken, verdwijnt de buikpijn.

Acupunctuur verhelpt en verlicht een breed scala aan klachten. Dankzij de holistische benadering is het tevens een zeer ontspannende behandeling die diepgaand werkt. Na een behandeling voelen de meeste mensen zich zeer ontspannen en prettig. Pijn neemt af, de slaap verbetert en men voelt zich beter in balans. Kortom, maak een afspraak om te ontdekken wat acupunctuur voor jou kan betekenen.

Natuurlijk vervangt acupunctuur, net als de andere behandelingen die ik aanbied, geen medische zorg. Bij ernstige klachten is het belangrijk om ook de reguliere weg te bewandelen. Als je meer wilt weten over jouw specifieke situatie, neem dan contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken naar de beste aanpak voor jou.

Bij je eerste bezoek aan de praktijk zullen we beginnen met een intakegesprek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw klacht en de mogelijke oorzaken ervan.

Maak nu een afspraak en laten we samen kijken hoe het gesteld is met jouw Qi.

Acupunctuur is een weldaad voor het lichaam. Door het lichaam lopen meridianen (energiebanen). Acupunctuur zorgt ervoor dat de energie goed doorstroomt.

[instagram-feed]