Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

In Azie is het heel normaal, heb je klachten zoals hoofdpijn, menstruatieklachten, overgangsklachten dan ga je naar een acupuncturist of onderga je een cupping of qua sha behandeling. We kennen allemaal de uitdrukking “voorkomen is beter dan genezen”; dit is het uitgangspunt van de Chinese geneeswijze. In de oude tijd was het in China gewoon dat de acupuncturisten werden uitbetaald wanneer de client gezond bleef. Een grappig en opmerkelijk gegeven, vind ik.

Qi Energie

Vanuit benadering van de Chinese geneeskunde hangt alles samen met Qi (energie). De Qi of eigenlijk levensenergie zorgt ervoor dat je lijf naar behoren kan werken en je voldoende energie hebt om goed de dag door te komen. De Qi behoort idelaliter ongestoord door het lichaam te stromen, dan zijn er geen klachten. Echter wanneer er stagnatie optreedt in de vrij stroom van Qi ontstaan er klachten en ziekten. Aan mij als acupuncturist de taak om de oorzaak op te sporen van de stagnatie en de minuscule naaldjes zo aan te prikken dat de disbalans wordt verholpen, hierbij maak ik ook gebruik van cupping, moxa en gua sha.

Acupunctuur punten

Op het lichaam bevinden zich tal van acupunctuur punten die allemaal een bepaalde uitwerking hebben op de stroom van Qi. Door het aanprikken van de acupunctuur punten wordt de stroming van Qi beïnvloed. Het aanprikken gebeurt met hele kleine naaldjes en is over het algemeen pijnloos.

Onderliggende oorzaak

Een goede intake is erg belangrijk om tot een goede diagnose te kunnen komen. Acupunctuur is een holistische behandelvorm dit houdt in dat er naar het gehele lichaam wordt gekeken. In de praktijk maak ik vaak mee dat wanneer iemand komt voor bijvoorbeeld buikpijn de oorzaak op een heel ander deel van het lichaam ligt. Door de oorzaak aan te pakken verdwijnt de buikpijn.

Acupunctuur verhelpt en verlicht een tal van klachten, juist door de holistische benadering is het een zeer ontspannende behandeling die diep doorwerkt. Na het ondergaan van een behandeling voelen de meeste mensen zich zeer ontspannen en prettig. Pijn vermindert, slaap verbetert, je komt lekkerder in je vel te zitten. Kort om, maak een afspraak om te kijken wat acupunctuur voor jou kan betekenen.

Uiteraard vervangt acupunctuur, net als de andere behandelingen die ik geef, geen dokter. Bij ernstige klachten is het belangrijk de reguliere weg (ook) te bewandelen. Zou je meer over jouw situatie willen weten, neem contact met mij op en dan kijken we samen wat voor jou een goede manier is.

Bij een eerste bezoek aan de praktijk, zullen we beginnen met een intake om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw klacht en wat de eventuele oorzaak ervan is.

Maak een hier een afspraak en we gaan samen kijken hoe het met jou Qi is gesteld.

Acupunctuur is een weldaad voor het lichaam. Door het lichaam lopen meridianen (energiebanen). Acupunctuur zorgt ervoor dat de energie goed doorstroomt.