Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

De nazomer is een prachtige, maar vaak over het hoofd geziene tijd van het jaar. Terwijl de zomer langzaam overgaat in de herfst, brengt de nazomer een unieke combinatie van warmte en evenwicht. In traditionele Chinese geneeskunde wordt deze tijd van het jaar geassocieerd met het versterken van je “wei qi”, wat je immuunsysteem en algehele gezondheid ten goede kan komen.

Maar wat is “wei qi”? Wei qi is een concept uit de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) dat verwijst naar de verdedigingsenergie van het lichaam. Het wordt beschouwd als een beschermende barrière tegen externe pathogenen zoals virussen en bacteriën. Tijdens de nazomer wordt aangenomen dat je wei qi van nature sterker is, waardoor het een ideaal moment is om het verder te versterken.

Hier zijn enkele manieren waarop je kunt profiteren van de nazomer om je wei qi te versterken:

1. Eet in het seizoen: De nazomer brengt een overvloed aan heerlijke, voedzame groenten en fruit met zich mee, zoals pompoenen, appels, peren en zoete aardappelen. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem kunnen ondersteunen.

2. Beweging en frisse lucht: Geniet van het aangename nazomerweer door buiten te zijn. Maak wandelingen in de natuur, doe aan yoga in de open lucht of neem deel aan andere buitenactiviteiten. Frisse lucht en matige lichaamsbeweging kunnen je wei qi versterken en stress verminderen.

3. Beheer stress: Stress kan een negatieve invloed hebben op je immuunsysteem. Probeer stressverlichtingstechnieken zoals massage, acupunctuur, meditatie, ademhalingsoefeningen of tai chi om je lichaam en geest in balans te brengen.

4. Onderhoud van je spijsvertering: In de TCM wordt de spijsvertering als de basis van de wei qi beschouwd. Eet voedingsmiddelen die gemakkelijk verteerbaar zijn en vermijd overmatig koud of rauw voedsel, omdat dit de spijsvertering kan vertragen.

5. Voldoende slaap: Een goede nachtrust is essentieel voor een sterk immuunsysteem. Zorg voor een regelmatig slaapritme en creëer een comfortabele slaapomgeving.

6. Hydratatie: Blijf gehydrateerd door voldoende water te drinken. Het helpt je lichaam om gifstoffen af te voeren en je wei qi te ondersteunen.

7. Kruiden en supplementen: Overweeg het gebruik van kruiden en supplementen die je immuunsysteem kunnen versterken. Raadpleeg altijd een gezondheidsspecialist voordat je nieuwe supplementen aan je dieet toevoegt.

De nazomer is de uitgewezen periode om je wei qi te versterken. Met behulp van lichaamsbeweging, stressmanagement en slaapgewoonten, kun je een solide basis leggen voor een gezond en evenwichtig leven. Dus, omarm dit seizoen, geniet van de nazomerzon en geef je wei qi een boost! Wil je een goede start maken, kom bij mij langs in de praktijk.

Recommended Articles

[instagram-feed]