Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

De Kracht van Hart 7 (shénmén) – De Poort naar Emotionele Vrijheid

Vanmorgen werd ik wakker met een zwaar gevoel op mijn borst. De afgelopen weken waren een emotioneel een uitdaging voor mij, met heftige gevoelens. Beslissingen nemen en niet van mijn stuk laten brengen, dat was de uitdaging. Gisteren begon mijn linkerarm en vooral mijn pols pijn te doen. Samen met de buurvrouw wilde ik de heg tussen onze tuinen snoeien, maar mijn pols deed te veel pijn, precies op het punt van Hart 7, ook wel bekend als de “Poort naar Emotionele Vrijheid.” In eerste instantie dacht ik dat ik mijn arm had overbelast door te zwaar te trainen of misschien had ik verkeerde massagetechnieken gebruikt. Achteraf is het grappig om te merken dat ik meteen de schuld bij mezelf legde door te denken dat ik fysiek iets verkeerd had gedaan.

Vanmorgen wilde ik het opnieuw proberen, de heg in de tuin snoeien. Maar het lukte weer niet en ik voelde me ineens intens verdrietig. Ik herinnerde me dat pijn altijd een teken is van blokkades, zoals ik had geleerd. Dus besloot ik Hart 7 te stimuleren met een acupunctuurpuntzoeker. Meteen volgde er een ontlading. Tranen stroomden over mijn wangen, zonder luid snikken, alleen stille tranen die over mijn gezicht gleden. Er ontstond meteen ruimte in mijn hart, mijn hoofd en mijn hele lichaam. Ik voelde opnieuw liefde en rust stromen. Dit is de reden dat ik dit stukje schrijf ik wil mijn verbazing met je delen. Het blijft verbazingwekkend hoe je met een paar minuten van eenvoudige acupunctuurtechnieken zo’n grote verandering kunt teweegbrengen in je energiebalans. Het maakt pijnlijk duidelijk hoe stress je zowel fysiek als mentaal kan beïnvloeden. Het is van cruciaal belang om naar de signalen van je lichaam te luisteren en actie te ondernemen om je welzijn te behouden.

Maar laten we het nu hebben over het Vuur-element, waar de Hart- en Pericardium-meridianen onder vallen. Het Hart vertegenwoordigt vreugde, terwijl het Pericardium deze vreugde beschermt. Het Pericardium fungeert als een soort beschermend hartzakje, dat het hart afschermt tegen invloeden van buitenaf. Wanneer zich iets heftigs voordoet, kan het Pericardium samentrekken om het hart te beschermen tegen zowel externe als interne emoties. Alle emoties hebben invloed op het hart.

Door Hart 7 te stimuleren, open je de poort naar het vrij stromen van emoties. In combinatie met het zesde punt van de Pericardium-meridiaan (PC6) kunnen emoties weer vrij door je heen stromen. Zoals de tranen van vanmorgen, zonder dat er specifieke beelden aan verbonden waren. Dit is een bevrijdende en verhelderende ervaring. Het ruimt op, net zoals ik na de acupunctuurbehandeling heb ik toch een stuk van de heg kunnen snoeien. Bizar toch?

Het is belangrijk om te begrijpen dat ons fysieke en emotionele welzijn nauw met elkaar verbonden zijn. Ons lichaam bezit de opmerkelijke capaciteit om zichzelf te genezen, maar soms hebben we een duwtje in de goede richting nodig. Hart 7 is slechts een voorbeeld van hoe oude geneeswijzen zoals acupunctuur ons kunnen helpen om onze emoties te bevrijden, onze geest te kalmeren en ons te helpen weer in balans te komen.

Dus, de volgende keer dat je overweldigd wordt door emoties, stress of fysieke pijn, denk dan aan de “Poort naar Emotionele Vrijheid” – Hart 7. Het kan de sleutel zijn tot het herstellen van innerlijke harmonie en vreugde in je leven.

Recommended Articles