Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

Wanneer ik deze soep maak wordt er altijd naar het recept gevraagd. Het is een super simpele soep om te maken. dus voor iedere thuiskok een makkie :-).

Wanneer je dit recept bekijkt vanuit de Chinese voedingsleer kun je stellen dat het een milt versterkende soep is en door de verwarmende kruiden, zoals gember en kardemon wordt het verbrandingsvuurtje in het lichaam nog eens extra opgestookt. Koemelk producten werken de milt energie enigszins tegen, wil je dit liever niet dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de geitenvariant. Beter niet te kiezen voor plantaardige zuivel, aangezien die helemaal geen Qi bevatten.

De ingrediƫnten voor dit recept zijn:

1 fijngesneden ui, 2 teentjes knoflook, stukje gember ong. 4/5 cm, kwart theelepel kardemompoeder, komijnpoeder, cayennepeper, 500 gram geschilde pastinaak, 800 ml. groentebouillon, 200 ml. volle melk, zee zout en zwart peper. Voor eroverheen, geschaafde amandelen (even roosteren) en wat slagroom of volle yoghurt.

  • Fruit de ui tot deze glazig is.
  • Voeg knoflook, kardemom, komijn, en cayennepeper toe, roer even door (paar minuten).
  • Roer de pastinaak (in blokjes van ong. 1 cm) er doorheen totdat deze helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met nog wat peper. Nu laten sudderen totdat de pastinaak zacht is.
  • Pureer de soep in de blender of gebruik staafmixer helemaal glad.
  • warm de soep weer een beetje op in de pan en doe de melk erbij (deze laat ikzelf vaak weg).
  • Serveer met een scheutje slagroom of yoghurt, geroosterde amandelen en verse peper.

Pastinaak is volgens de Tcm een milt qi versterkende groente, goed voor de ondersteuning van het verbrandingsvuurtje. Gember is verwarmend, heerlijk om jezelf van binnenuit te verwarmen.

Recommended Articles