Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

Eigenlijk altijd wanneer ik deze soep maak, wordt mij het recept gevraagd. Het is een super simpele soep (anders zou ik het niet kunnen maken) en lekker verwarmend door de Gember. Dus op verzoek hierbij het recept….

1 fijngesneden ui, 2 teentjes knoflook, stukje gember ong. 4/5 cm, kwart theelepel kardemompoeder, komijnpoeder, cayennepeper, 500 gram geschilde pastinaak, 800 ml. groentebouillon, 200 ml. volle melk, zee zout en zwart peper. Voor eroverheen, geschaafde amandelen (even roosteren) en wat slagroom of volle yoghurt.

  • Fruit de ui tot deze glazig is.
  • Voeg knoflook, kardemom, komijn, en cayennepeper toe, roer even door (paar minuten).
  • Roer de pastinaak (in blokjes van ong. 1 cm) er doorheen totdat deze helemaal bedekt zijn met de kruiden.
  • Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met nog wat peper. Nu laten sudderen totdat de pastinaak zacht is.
  • Pureer de soep in de blender of gebruik staafmixer helemaal glad.
  • warm de soep weer een beetje op in de pan en doe de melk erbij (deze laat ikzelf vaak weg).
  • Serveer met een scheutje slagroom of yoghurt, geroosterde amandelen en verse peper.