Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

Het koperspiraaltje bevat geen hormonen, waardoor er wordt aangenomen dat deze geen kwaad kan. Je hormoonhuishouding wordt niet door elkaar gegooid. Het plaatsen kan in sommige gevallen misschien niet prettig zijn en je lichaam heeft misschien wat tijd nodig om te wennen aan het spiraal in je baarmoeder. Lang niet iedereen ervaart hierin klachten. Echter wanneer je de spiraal vanuit de Chinese geneeswijze belicht zijn er toch wel wat kanttekeningen te plaatsen. Ik wil zeker niet zeggen dat het voor iedereen als vervelend wordt ervaren. Veel vrouwen die ik bij mij in de praktijk heb geven aan tevreden te zijn. Iedere vrouw zal voor zichzelf de overweging moeten maken welk anticonceptie middel voor haar het beste werkt.

Een spiraal is niet lichaamseigen, in eerste instantie zal je lijf zich proberen te ontdoen van het spiraal. Dit kan in voor de krampen en extra bloedingen zorgen. Op den duur laat het lichaam het spiraal voor wat het is en zullen meestal de intense klachten verdwijnen.

Dit betekent niet dat je lijf de nieuwe situatie totaal geaccepteerd heeft. Het kan voorkomen dat er in de loop der tijd (vage) klachten ontstaan. Denk aan o.a.: moodswings, geïrriteerdheid, somberheid, slapeloosheid, lage rugklachten met eventueel uitstraling naar benen of schouders, hoofdpijn, vermoeidheid en zelfs angststoornissen. Vanuit de westerse geneeskunde is er geen link te leggen tussen het spiraal en deze klachten.

Wanneer je vanuit de Chinese geneeswijze het hebben van een spiraal belicht, kun je (vage) klachten wel verklaren.

Je lichaam ervaart het spiraal als stagnatie en zal het spiraal er te vergeefs proberen uit te werken. Stagnatie zorgt voor bloed en qi stagnatie wat van invloed kan zijn op je humeur of opgejaagd gevoel hebben, snel geïrriteerd zijn. Wanneer de stagnatie door blijft gaan zal er uiteindelijk een “bloedleegte” ontstaan. Het lichaam put zichzelf uit, dit kan gepaard gaan met ergere emotionele of lichamelijke klachten. Voorop gesteld is het niet zo dat iedereen hier last van krijgt/heeft. Het heeft te maken met je constituitie (hoe sterk is je lichaam, dat is voor iedereen anders).

Wil je hier meer over weten, neem gerust contact met mij op.

Recommended Articles