Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

De impact van emotioneel trauma op het lichaam is groot. Als het trauma niet wordt verwerkt zet het zich vast in het lichaam en ontstaat het traumageheugen. Wanneer emotioneel trauma niet verwerkt wordt in het huidige leven, kan het DNA zelfs veranderen wat het trauma overdraagt naar volgende generaties. Mede hierdoor is er niet altijd een herinnering aan het daadwerkelijke trauma.

Door het versterken van het aarde element, het vergroten van qi (energie), stabiliseren van de shen (geest) en reguleren van xue (bloed)ontstaat er verbinding met het lichaam en aarding. Het kalmeren van de shen zorgt ervoor dat er met rust gekeken kan worden naar het emotioneel trauma en ontstaat afstand van de gebeurtenis. Doordat de energie versterkt, verminderen de stagnaties in het jing mai (meridianen) systeem en komt er meer structuur in het jing mai systeem. Vanaf dit moment is het mogelijk om het traumageheugen te kalmeren. Het traumageheugen manifesteert zich in het zogeheten reptielen- en zoogdierenbrein. Door te werken met specifieke acupunctuur punten is de werking van deze delen te beïnvloeden en het daadwerkelijke traumageheugen te beïnvloeden. 

Wat ik erg mooi vind is dat de kijk op emotioneel trauma zowel via de westerse benadering en de traditional chinese medicine (tcm) hetzelfde zijn. Wanneer je beide behandelmethodes combineert versterkt dat elkaars werking. Dat maakt dat het een zeer efficiënte en een zachte manier van traumaverwerking is. 

In de praktijk heb ik ervaren dat emotioneel trauma heel goed te begeleiden is met mijn behandelmethode. Ongeacht wat de oorzaak is, of het in het huidige leven is ontstaan, of via DNA is overgedragen vanuit vorige generaties. Mijn advies is doorgaans om naast mijn behandelingen ook psychotherapie te volgen.