Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

DNA is een vast gegeven, Het zit nu eenmaal in mijn DNA… Tja dat kan dan wel waar zijn. Toch gaat dat niet helemaal op. Wanneer je de Chinese Geneeskunde er op naslaat, kom je erachter dat er wel degelijk iets te doen is met diepgewortelde eigenschappen. Door te werken met de Qi Jing Ba Mai.

Vanaf het moment van conceptie ontstaan de eerste meridianen, deze worden de Qi Jing Ba Mai genoemd. De eicel van je moeder en de zaadcel van je vader komen samen. Met het DNA van je ouders word jij gevormd. In dat DNA zitten de karakter eigenschappen van je ouders bij hen aangeboren of ontstaan door de gebeurtenissen in hun leven. 

En ja daar zit jij in de buik van je moeder met alle “ellende” van je ouders. Er zijn 8 Qi Jing Ba Mai alle 8 met hele mooie namen. De eerste die gevormd wordt uit het materiaal van je ouders is de Chong Mai hierin zit jouw unieke DNA gevormd door die van je ouders, samen met de overerfelijke eigenschappen. Vanuit de Chong mai wordt de Ren Mai en de Du Mai gevormd. De Du Mai omvat de mannelijke energie en de eigenschappen die daar aan gekoppeld worden. Voor de Ren Mai geldt dat deze de vrouwelijke energie bevatten. Deze 2 meridianen hebben invloed op o.a. de manier van de grenzen stellen, voor jezelf staan, daadkracht, verbinding maken, zelfvertrouwen, vruchtbaarheid en zo nog meer. Vanuit deze twee meridianen vormen er in totaal nog 4, het gaat te ver voor dit stuk om hier verder op in te gaan die invloed hebben op hoe jij naar jezelf kijkt en je verhoud tot de wereld om je heen. 

Door te werken met Qi Jing Ba Mai, kun je werken aan je blauwdruk. De qi (energie) en bloed stroom versterken. Stagnaties opheffen. Waardoor je steviger in contact komt met je ware zelf, zodat jij je eigen weg kan lopen.  Met name de Chong mai, Du mai en Ren mai zijn hier belangrijk in om in jouw kracht te komen en jouw leven te leiden.