Phone

0624762624

Email

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Opening Hours

Mon - Fri: 08:00-17:00

Voetreflexzonetherapie is een ingewikkeld woord voor totale ontspanning en balans brengen in je lichaam door het masseren van je voeten. Het is niet zomaar een massage, door het werken met bepaalde technieken op reflexpunten beïnvloed je het lichaam.

Het ondergaan van voetreflex brengt je in een diepe ontspanning en gevoel van welbevinden. Tijdens de behandeling kom je dieper in contact met je lichaam en in het moment van de diepe ontspanning herstelt je lichaam zich. Dit het moment tussen slapen en waken waarin je verwerkt en je lichaam zich reset.

Via druk die gegeven wordt op reflexgebieden wordt er zuurstofrijk bloed naar de organen/weefsel gebracht, hierdoor worden afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd en wordt de werking van het orgaan/weefsel geoptimaliseerd en herstelt.

Wat kan ik wat voor je doen

Net als de andere behandelingen die ik geef, is het een holistische behandelvorm, wat inhoudt dat ik naar het hele lichaam kijk. Het is een behandelvorm die heel goed preventief inzetbaar is. Dit komt omdat de voeten zijn als een spiegel van je lichaam. Beginnende disbalans is in veel situaties al te voelen op de voeten, voordat jij mentale of fysieke klachten krijgt. Daarnaast is het zo dat door massage het hormoon cortisol (stress hormoon) wordt verlaagt. Wanneer je gedurende een langere periode een te hoog cortisol gehalte hebt wordt je ziek. Voorkomen is beter dan genezen.

Heb je inmiddels wel klachten, dan kun je die klachten verminderen of oplossen door voetreflexzonetherapie. Het gaat te ver om te benoemen wat er allemaal behandeld kan worden met voetreflexzonetherapie omdat deze behandelvorm het hele lichaam aanpakt.

In mijn praktijk heb ik het meeste ervaring met stress gerelateerde klachten, slaapproblemen, neerslachtigheid, hoofdpijn/migraine, burn-out, menstruatie problemen, overgangsklachten.

Naast bovengenoemde is voetreflexzonetherapie een hele fijne en zachte behandelvorm om voor, tijdens of na je zwangerschap te ondergaan, je kunt hier meer over lezen via deze link.

Hoe ga ik te werk

Voetreflexzonetherapie is een behandelvorm uitgevoerd op de voeten en onderbenen. Trek bij het komen in de praktijk makkelijk zittende kleding aan. Je kan bij mij in een behandelstoel zitten of op de massage tafel liggen al naar gelang jij prettig vindt.  Na een intakegesprek waarin je aangeeft wat je klachten zijn of wat je behoeften zijn mag je plaats nemen en zal ik door middel van een intake behandeling kijken wat je voeten mij aangeven, door het verschil in veerkracht, kleur, structuur van je voeten kun al heel wat aflezen. Voeten vertellen een verhaal. Na de eerste behandeling overleggen we samen de plan van aanpak.

Ontspanning

Wil je gewoon een keer ontspannen, dan is het zeker ook een aanrader, zonder hulpvraag, gewoon een uurtje voor jezelf. Uiteraard dan geen uitgebreide intake.

Afspraak maken doe je hier

[instagram-feed]