Telefoon

+31 6 247 626 24

E-mail

bibi@krachtvanuitontspanning.nl

Adres

Saturnusstraat 9 - Den Haag

Het koperspiraaltje bevat dan wel geen hormonen. Zo is er vanuit de westerse geneeskunde niet te verklaren waarom er dan wel klachten ontstaan. Vanuit de Chinese geneeskunde is dat een ander verhaal.

Er is namelijk sprake van stagnatie in de baarmoeder wat als resultaat heeft het hebben van o.a pijn. Je lichaam wil zich ontdoen van alles wat er niet in thuis hoort. Dus zo ook het spiraal. Normaal tijdens je menstruatie wordt het menstrueel bloed naar buiten gewerkt. Nu ook het spiraal, alleen lukt dat niet. Je baarmoeder gaat extra zijn best doen, met slijmvlies uitscheiden, meer krampende beweging om naar buiten te werken wat er niet hoort te zitten. Alleen dit al zorgt voor klachten.

Vanuit de baarmoeder ontspringt o.a. de meridiaan “chongmai” deze verbindt zich met nieren, hart en hersenen. Klachten die hieruit ontstaan zijn onder andere; vermoeidheid (ijzer te kort), emotionele schommelingen, onrust, slapeloosheid en pijn klachten.

Op den duur verminderen de klachten bij veel mensen, het lichaam heeft zich over gegeven. Je zal minder pijn ervaren en wellicht minder bloed verliezen. Let wel dat er vaak op andere plekken dan weer andere klachten opdoen, die er in eerste instantie niet veel mee te maken lijken te hebben.

En ja er zijn mensen die er weinig of geen last van ervaren. Dat heeft te maken met constitutie (hoe sterk wordt je geboren, hoe sterk is je lichaam), op de lange duur heeft het altijd effect. Ieder moet voor zichzelf de afweging maken welke anti conceptie het beste past.